Voor u geselecteerd...

Voor u geselecteerd...

Datum: zondag 24 maart 2019

Author(s): Uitgeverij Vanden Broele

In dit item schotelen we u enkele informatieve nieuwtjes voor die direct relevant of inspirerend kunnen zijn voor de werking van de financiële dienst.

 

1. Nieuwe prognose gemeentefonds 2019 - 2025

Het Agentschap Binnenlands Bestuur publiceerde recent op zijn website de nieuwe prognosetabel voor 2019 tot en met 2015, wat u moet toelaten om een beter beeld te hebben over de vermoedelijke hoofddotatie. Meer info via de site van het agentschap.

 

2. Stabiele belastingtarieven?

De VVSG bereidde een interessante analyse voor omtrent de evolutie van belastingtarieven. Meer info via de webstek van de VVSG.

 

3. Smart City Barometer

De VVSG roept de steden en gemeenten op om massaal deel te nemen aan de Smart City enquête die georganiseerd wordt door het Luikse Smart City Institute. Via deze link kunt u uw steentje bijdragen aan het initiatief.

 

4. Overzicht belastingen jaarrekening 2008 – 2017

Besturen die nog op zoek zijn naar vergelijkend cijfermateriaal omtrent gemeentebelastingen kunnen hun zoektocht staken: het Agentschap Binnenlands Bestuur consolideerde alle cijfers in een handzame tabel die de jaarrekeningen van 2007 tot en met 2017 omvat. Eenvoudig online te consulteren via het portaal van ABB.