FinConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Binnenkort op FinConnect: Btw en overheid

De btw is een algemene verbruiksbelasting. Ze wordt geheven op alle leveringen van goederen en diensten die een belastingplichtige verricht in de verschillende productiestadia. Een openbaar bestuur staat niet volledig buiten de btw-sfeer. Zoals bijvoorbeeld blijkt uit dit recente wetsontwerp. Omdat het coronavirus ons blijft teisteren heeft de regering beslist om de huidige tijdelijke maatregel, waarbij vanaf 4 mei 2020 tot 31 december 2020 in een tarifaire gunstregeling werd voorzien voor de mondmaskers en de hydroalcoholische gels, met drie maanden te verlengen.

Het boek 'Btw en overheid' wil openbare besturen helpen bij hun btw-verplichtingen en -rechten en behandelt het Europees en Belgisch wetgevend kader, de uitgaande handelingen, de aankopen van goederen en diensten in het buitenland, de onroerende goederen en werk in onroerende staat, en de gevolgen van de btw-plicht.

De volledig geactualiseerde editie van 'Btw en overheid' is nu te bestellen, voor abonnees op FinConnect verschijnt deze ook binnenkort online.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...