FinConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Bezwaartermijn inzake lokale belastingen schendt het gelijkheidsbeginsel

Het Grondwettelijk Hof hakt met arrest van 22 april 2021 de knoop door inzake de bezwaartermijn lokale belastingen: “Bij een aangetekend verzonden bezwaar geldt de datum van de poststempel, net zoals inzake inkomstenbelastingen, als datum van indiening.”

In de inkomstenbelastingen geldt een termijn van zes maanden om een bezwaar in te dienen. Hierbij wordt geteld vanaf de derde werkdag na de verzending van het aanslagbiljet. Bij een bezwaarschrift per aangetekende brief is het de datum van de poststempel die als datum van de indiening geldt.

Bij een bezwaar tegen een aanslag inzake lokale belastingen da werd ingediend per aangetekende brief, moet dus rekening worden gehouden met de datum van de poststempel op  het verzendingsbewijs van de aangetekende brief. De datum waarop de gemeente de aangetekende brief van de post ontvangt geldt dus niet als datum van indiening.

Lees hier het arrest van 22 april 2021.

Meer informatie vindt u in dit artikel van Bart Engelen.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in FinConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...