FinConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Vlaamse Regering geeft uitstel in kader van LEKP 2.1

Lokale besturen spelen een centrale rol in de realisatie van heel wat Europese ambities. Zo ook in alles wat klimaatuitdagingen betreft. Via het Lokaal Energie- en Klimaatpact (LEKP) engageert de Vlaamse overheid zich samen met de Vlaamse steden en gemeenten om de klimaattransitie waar te maken.

Het budget dat verbonden is aan het LEKP wordt jaarlijks verdeeld onder de besturen die het pact ondertekenden. Voor 80% gebeurt die verdeling op basis van het aantal inwoners en voor 20% op basis van het Gemeentefonds.

Vrijdag 16 juni 2023 heeft de Vlaamse Regering beslist om het besluit te wijzigen dat de regels vaststelt voor de toekenning van een subsidie aan de Vlaamse gemeenten voor klimaatacties ter uitvoering van het LEKP 2.1. De datum voor het bezorgen van de gemeenteraadsbeslissing tot ondertekening van het LEKP 2.1 wordt verschoven van 5 juli 2023 naar 5 oktober 2023.

Deze beslissing heeft geen bijkomende budgettaire impact voor de Vlaamse overheid.

 

Zodra het nieuwe besluit gepubliceerd is in het Belgisch Staatsblad wordt het ook toegevoegd aan FINConnect en MATConnect. Het besluit treedt in werking op 1 juli 2023.

* Deze subsidie (in kader van LEKP 1.0 en 2.0) en andere Europese, federale en Vlaamse initiatieven om lokale besturen bij te staan in hun klimaatuitdagingen worden ook verzameld in onze handige tool Subsidiemanager. Een handige databank van subsidies, gecombineerd met een opvolgtool voor de aanvraagdossiers. 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...