FinConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Voorbeeld subsidiereglement waterpreventieve maatregelen

De regen valt met bakken uit de lucht en maatregelen om met deze wateroverlast om te gaan, dringen zich op. Besturen kunnen ervoor kiezen projecten te ondersteunen om woningen via individuele waterpreventieve maatregelen te beschermen tegen waterschade bij overstromingen.

Voorbeelden hiervan kunnen zijn: waterkeringsschot plaatsen, waterdicht maken van buitengevels, terugslagklep voorzien, verhogen van verluchtingsopeningen, pomp put aanleggen, …

De gemeenten kunnen dus aan hun inwoners een toelage toekennen.

Abonnees kunnen in FinConnect een heel uitgebreid voorbeeldreglement terugvinden met alle modaliteiten die van toepassing kunnen zijn als een gemeente een subsidie toekent aan een inwoner voor de aangehaalde werken. U kan het reglement via de link onderaan raadplegen.

In het desbetreffende reglement kunnen de inwoners 75% van de gemaakte kosten terugkrijgen van de gemeente met en maximum van 7.500 euro per aanvraag.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in FinConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...