FinConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Europese drempelbedragen : een schavotje hoger vanaf 1 januari 2018

De lang verwachte nieuwe drempelbedragen voor de Europese bekendmaking voor overheidsopdrachten werden dinsdag in het Europees Publicatieblad gepubliceerd (Verordening 2017/2365/EU van 18 december 2017 tot wijziging van Richtlijn 2014/24/EU van het Europees Parlement en de Raad wat betreft de toepassingsdrempels inzake de procedures voor het plaatsen van opdrachten – L 337/19 – 19 december 2017). De nieuwe bepalingen treden in werking op 1 januari 2018.

 

Wijzigingen aan artikel 4 van de Richtlijn van 2014/24/EU:

 

a) 5 548 000 EUR voor overheidsopdrachten voor werken; (voorheen: 5 225 000 EUR)

b) 144 000 EUR voor overheidsopdrachten voor leveringen en voor diensten gegund door aanbestedende diensten die centrale overheidsinstanties zijn, en voor door deze instanties georganiseerde prijsvragen; wat betreft overheidsopdrachten voor leveringen afkomstig van aanbestedende diensten die op het gebied van defensie werkzaam zijn, geldt deze drempel alleen voor opdrachten betreffende producten die onder bijlage III vallen; (voorheen: 135 000 EUR)

c) 221 000 EUR voor overheidsopdrachten voor leveringen en voor diensten gegund door niet-centrale aanbestedende diensten en voor door deze diensten georganiseerde prijsvragen; deze drempel is ook van toepassing op overheidsopdrachten voor leveringen die gegund zijn door op defensiegebied werkzame centrale overheidsinstanties en betrekking hebben op producten welke niet onder bijlage III vallen; (voorheen: 209 000 EUR)

(…)

 

Ook voor de speciale sectoren en concessies werden de bedragen bijgestuurd. De Belgische wetgever is bezig met een reparatiebesluit, waarbij de bewuste bedragen in de Belgische regelgeving kortelings mee omgezet zullen worden op basis van de Europese Richtlijnen. De Finconnectredactie houdt u op de hoogte.

 

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...