FinConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Europese sancties tegen Rusland in verband met overheidsopdrachten

Een van de beperkende maatregelen die genomen werd door de Europese Raad naar aanleiding van acties van Rusland die de situatie in Oekraiïne destabiliseren, is een verbod tot gunning of voortzetting van een overheidsopdracht of een concessieovereenkomst met een ondernemer die banden heeft met Rusland. Hier publiceerden we op 18 mei 2022 al een bericht over.

De huidige geconsolideerde tekst van de Europese verordening vindt u hier. Artikel 5 duodecies is belangrijk inzake overheidsopdrachten. Het tweede lid voorziet in de mogelijkheid voor de bevoegde autoriteiten om toestemming te verlenen voor de gunning en de voortzetting van de uitvoering van sommige overeenkomsten. Een koninklijk besluit van 14 juli 2022, gepubliceerd in het Belgisch Staatsblad van 2 augustus 2022, wijst de autoriteit aan die bevoegd is voor het toestaan van de gunning of de voortzetting van de uitvoering en stelt de procedure voor deze beslissing vast. 

Richtlijnen omtrent dit alles kan u hier vinden.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...