FinConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Na gemeentebelastingen, ook provinciale belasting voor tweede verblijven afgeschoten

Eigenaars van een tweede verblijf in West-Vlaanderen moeten jaarlijks een provinciebelasting betalen op tweede verblijven, maar het hof van beroep in Gent oordeelde in een arrest van 12 september dat die belasting in strijd is met het gelijkheidsbeginsel. Het probleem situeert zich in het grote verschil in tarief met de algemene provinciebelasting.

Het doel van de belasting is bijdragen in de kosten voor provinciale voorzieningen en zowel tweedeverblijvers als vaste inwoners maken hier gebruik van. Het erg verschillende tarief is door het doel van de belasting dus niet te verklaren, het hof oordeelde dan ook dat het hogere tarief voor tweedeverblijvers kennelijk onredelijk is en een schending van het gelijkheidsbeginsel.

Ook een gemeentebelasting op tweede verblijven werd door het hof afgeschoten omdat het een schending van het gelijkheidsbeginsel inhoudt, aldus het hof.

Een uitgebreide samenvatting en duiding vindt u via onderstaande link op FinConnect.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Lees meer in FinConnect

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...