FinConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

FinConnect | online bibliotheek financieel management

Dankzij de combinatie van praktijkgerichte kennis en gebruiksvriendelijke features is FinConnect dé innovatieve informatie- en inspiratiebron voor de financiële diensten van de lokale besturen die financiële dossiers, vraagstukken en beleid slimmer willen aanpakken.

Achtergrondbeeld In De Kijker Homepage 45 Procent Transparant

Waarom kiest u voor FinConnect?

Pak zorgeloos ieder vraagstuk aan

Reken op betrouwbare kennis die steeds actueel is én op een doorgedreven ondersteuning, zoals de mogelijkheid om uw eigen vragen te stellen aan het FinConnect-expertenteam.

Hou de vinger aan de pols

Blijf moeiteloos op de hoogte van alle ontwikkelingen dankzij de experten van FinConnect. Zij screenen de belangrijkste bronnen en reiken u het nieuws in behapbare berichten aan.

Win tijd

Vind vliegensvlug de gewenste informatie of het gezochte antwoord, dankzij een performante zoekmotor, een gebruiksvriendelijke interface, heldere rubrieken, …

Versterk uw kennis

Vertrouw op de knowhow van het FinConnect-expertenteam dat garant staat voor nuttige informatie en hands-on inspiratie met een unieke focus op lokale financiën en lokaal financieel management.

Werk efficiënter

Krijg altijd en overal toegang tot kant-en-klare kennis in tal van vormen: stel een vraag-functie, modellen, digitale boeken, een wetgevingsdatabank, ...

Bespaar geld

Kies voor een slimme besteding van uw kennis- en documentatiebudget, dankzij een voordelige abonnementsprijs en een onbeperkte toegang voor alle medewerkers.

Wat vindt u in FinConnect?

Gebruiksvriendelijke features

Antwoorden Icon

De mogelijkheid om uw eigen vragen aan de experten van FinConnect te stellen. En vooral: de zekerheid om betrouwbare antwoorden te krijgen, rechtstreeks in uw mailbox.

Magazine Icon

Alle nieuws ter zake, op de voet gevolgd door het FinConnect-expertenteam, aangereikt in behapbare berichten en verzameld op de startpagina van FinConnect.

Wetgeving Icon

Een snelle toegang tot alle wetteksten, besluiten, omzendbrieven, ... die de dagelijkse werking van de financiële diensten omkaderen. Inclusief handige extra's, zoals een geautomatiseerd overzicht van inwerkingtredingen.

Boeken Icon

Talrijke praktijkgerichte boeken voor de financiële dienst op één digitale boekenplank. Inclusief de titels die louter digitaal verschijnen en die u enkel in FinConnect kunt raadplegen.

Documenten Icon

Een verzameling diepgravende documenten, met zorg beheerd door het FinConnect-expertenteam: dossiers, toelichtingen, beleidsnota’s, ...

Rechtspraak Icon

Een selectie van de meest relevante en markante rechtspraak, voorzien van beknopte samenvattingen.

Faq Icon

Duidelijke en passende antwoorden op concrete vragen uit de praktijk.

Modellen Icon

Een uitgebreide verzameling modeldocumenten en -formulieren, voorzien van duiding en handige instructies. Gemakkelijk te downloaden en te gebruiken.

Tijdschriften Icon

De online archieven van het driemaandelijkse tijdschrift voor en door de financieel directeurs en de medewerkers van de financiële diensten van de lokale besturen.

Praktijkgerichte kennis

FinConnect richt zich op de hele financiële dienst van uw bestuur: van medewerker tot financieel directeur, van starter tot ervaren collega. Iedereen kan in FinConnect terecht voor kennis over een waaier van relevante thema’s.

aankoopbeleid | belastingen en retributies | beleids- en beheerscyclus | boekhouding | btw | debiteurenbeheer | erkende erediensten | jaarrekening | management | meerjarenplan | overheidsopdrachten | patrimonium en onroerende goederen | raamovereenkomsten | subsidies | vastgoed | ...

Niet alle features zijn beschikbaar in alle FinConnect-modules.

De modules van FinConnect

Module 3-in-1

Een waaier aan informatie en inspiratie over financiën, overheidsopdrachtenboekhouding en beheer, gebundeld in één allesomvattende module, waarbij praktijkgerichte kennis en gebruiksvriendelijke features hand in hand gaan.

Module Boekhouding & Beheer

Een waaier aan informatie en inspiratie over boekhouding, budget en de beleids- en beheerscyclus (BBC), gebundeld in één doelgerichte thematische module, waarbij praktijkgerichte kennis en gebruiksvriendelijke features hand in hand gaan.

Module Financiën

Een waaier aan informatie en inspiratie over financiën, gebundeld in één doelgerichte thematische module, waarbij praktijkgerichte kennis en gebruiksvriendelijke features hand in hand gaan.

Module Overheidsopdrachten

Een waaier aan informatie en inspiratie over overheidsopdrachten, gebundeld in één doelgerichte thematische module, waarbij praktijkgerichte kennis en gebruiksvriendelijke features hand in hand gaan.

Ook deze besturen gebruiken FinConnect

Een uitgebreide rondleiding door FinConnect?

Krijg meer uitleg over de troeven, features en inhoud waar u zelf meer over wilt weten.

Het expertenteam van FinConnect

Het expertenteam van FinConnect staat garant voor betrouwbare kennis, actuele informatie en hands-on inspiratie met een unieke focus op lokale financiën en lokaal financieel management.

Onze andere oplossingen

Ontdek naast FinConnect nog meer oplossingen op maat van de financiële diensten van de lokale besturen.
Boeken Icon

Boeken

Talrijke boeken bestrijken alle relevante facetten van de grote thema’s financiën, overheidsopdrachten en boekhouding & beheer. Al deze uitgaven gidsen u moeiteloos door de geldende regelgeving, de laatste evoluties en de belangrijkste aandachtspunten.

Opleidingen Icon

Opleidingen

Praktijkgerichte basisopleidingen bieden u een leerrijke kennismaking tot een waaier van topics rond de grote thema’s financiën, overheidsopdrachten en boekhouding & beheer. Diepgravende studiedagen laten u toe om uw kennis te verfijnen en bij te schaven.

E Learning Icon

E-learning Overheidsopdrachten

De online en interactieve cursus overheidsopdrachten voor iedere medewerker die snel, efficiënt en voordelig, maar vooral op een boeiende en gebruiksvriendelijke manier, de nodige basiskennis wil verwerven of opfrissen.

Magazine Icon

Finzine

Het driemaandelijkse tijdschrift voor en door de financieel directeurs en de medewerkers van de financiële diensten van de lokale besturen. Gratis bezorgd aan elke geïnteresseerde lezer en eveneens online raadpleegbaar in FinConnect.

Eveneens te ontdekken

Hrmconnect Embleem
Hrmconnect Logo

De innovatieve informatie- en inspiratiebron voor de slimme uitbouw van een duurzaam hr-beleid in uw bestuur.

Matconnect Embleem
Matconnect Logo

De innovatieve informatiebron voor een nog betere organisatie en werking in uw bestuur.

Esignflow Embleem
Esignflow Logo

De slimme en veilige manier om digitale documenten te beheren, ondertekenen en verzenden.

Egovflow Embleem
Egovflow Logo

Digitale dienstverlening voor burgers, ondernemingen en verenigingen.

Subsidiemanager Embleem
Subsidiemanager Logo

Vind en beheer vlot subsidies. Realiseer de doelen van uw organisatie.