FinConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Publicaties in de kijker (maart 2018)

Resultaatgericht management in lokale besturen - Stijn Lombaert

De maatschappij evolueert razendsnel en de impact hiervan op lokale besturen is gigantisch. Wendbaarheid, waarbij een organisatie zich snel aan de veranderende omgeving kan aanpassen, is een cruciale eigenschap geworden. Meer zelfs, wendbaarheid bepaalt de winnaars van de toekomst. Flexibiliteit is de nieuwe duurzaamheid.

Om de juiste koers in duurzaam organisatiemanagement te varen, bestaat er een veelheid aan instrumenten en methoden. Maar in die veelheid schuilt net ook het gevaar. Op een zee van mogelijkheden is het gemakkelijk verdwalen...

… Maar niet met Resultaatgericht management in lokale besturen bij de hand. Immers, dit boek biedt een ijzersterk raamwerk waar organisaties meteen mee aan de slag kunnen, om zich zo volop te kunnen richten op het neerzetten van puike resultaten. To the point, beproefd en vanuit praktijkervaring geschreven. Boordevol modellen die een concrete vertaling krijgen, zodat iedereen ze zelf kan toepassen. 

Meer info op de website van Uitgeverij Vanden Broele.

 

 

 

Eerste Hulp bij Overheidsopdrachten - Marc De Caster. 

De impact van overheidsopdrachten op lokale besturen kan nauwelijks overschat worden. Elke dienst, elke leidinggevende en elke verantwoordelijke wordt vroeg of laat (on)rechtstreeks met deze materie geconfronteerd. En dan is het belangrijk dat iedereen op de hoogte is van de geldende regels, procedures en praktijken.

Alleen … die regels, procedures en praktijken zijn door de jaren heen vergroeid tot één groot kluwen.

Het boek Eerste hulp bij overheidsopdrachten helpt u dit kluwen te ontwarren. Het gidst u moeiteloos door de basisbegrippen en de plaatsingsprocedure heen. 

Meer info op de website van Uitgeverij Vanden Broele.

 

 

 

Aankoopbeleid op punt - Koen Viaene

Het boek Aankoopbeleid op punt gaat uit van een praktisch georiënteerde visie op aankoopbeleid in het algemeen. Auteur Koen Viaene biedt u in dit boek inzicht in de manieren waarop u betere resultaten kan bereiken met de (wettelijke) tools die u ter beschikking worden gesteld.

Een van de meest voor de hand liggende manieren om betere resultaten te behalen met overheidsopdrachten is het gebruiken van de kennis die in de markt aanwezig is. Aan de voordelen van samenwerking zijn evenwel ook valkuilen en gevaren verbonden. Vanuit zijn jarenlange ervaring wijst de auteur de lezer op de verschillende voor- en nadelen van samenwerking. Meer info op de website van Uitgeverij Vanden Broele.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...