FinConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Belastingreglementen in beweging: een referentiekader om uw reglementen af te toetsen

Het aanbreken van een nieuwe legislatuur is voor veel gemeenten het startschot om hun belastingreglementen even opnieuw onder de loep te nemen: heel vaak lopen de reglementen tot 2019 en dan wordt in 2020 met een propere lei herbegonnen.

Het opstellen van nieuwe of herevalueren van bestaande reglementen vergt echter de nodige kennis en kunde, zowel wat de interne bestanddelen ervan betreft, als de diverse wettelijke en reglementaire voorschriften, administratieve standpunten, algemene rechtsbeginselen, evoluties in de rechtspraak en inzichten uit de sector.

Om het proces in goede banen te leiden en ervoor te zorgen dat u met kennis van zaken en juridische garanties de belastingreglementen kunt inblikken, werkte Bart Engelen (Advocaat bij Antaxius advocaten) een stramien uit dat als referentiekader kan fungeren om op een solide manier de klus te klaren. Het volledig artikel kunt u via het platform van finconnect consulteren (voor abonnees).

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...