FinConnect is een online bibliotheek van Vanden Broele

Publicatie in de kijker: lokale belastingen op economische activiteiten

Met de nieuwe beleidsploeg aan het roer is de start van 2019 meteen ook het signaal om de bestaande belastingreglementen op punt te zetten – of ook nieuwe belastingen toe te voegen, al dan niet ter vervanging van andere. Economische belastingen vormen daarbij een bijzondere categorie die het de gemeente mogelijk maken om een evenwichtig verdeelde inkomstenstroom te garanderen.


In “Lokale belastingen op economische activiteiten” diepen kennisexperts Sarah De Braekeleer en Joris Matthys de opportuniteit van dit soort belastingen uit. Het overzicht van de bestaande belastingen die momenteel in Vlaanderen voorkomen biedt u een actuele bron van inspiratie. Met de modeldocumenten die werden toegevoegd kunt u ook meteen concreet aan de slag met beproefde teksten. Dank zij de nodige commentaren omtrent rechtspraak en rechtsleer hebt u een volledig beeld over de mogelijke valkuilen per reglement.

 

Besturen met een abonnement op FinConnect (module financiën of het volledige pakket) kunnen deze publicatie en de bijbehorende modellen onbeperkt online consulteren.

Voor meer info of om een papieren exemplaar van het boek te bestellen, kan men terecht op de webshop van Uitgeverij Vanden Broele.

Deel deze update via LinkedIn
Deel deze update via Facebook
Deel deze update via Twitter
Deel deze update via e-mail

Al onze nieuwsberichten in uw mailbox?

Schrijf u in op onze gratis nieuwsbrief en blijf op de hoogte van nieuwe regelgeving, relevante actualiteit, niet te missen opleidingen en studiedagen, ...